Стефановић: Несхватљиво је да СзС оптужује за издају

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да је несхватљиво то да лидери Савеза за Србију оптужују садашње руководство Србије за издају у случају Косова и Метохије. Сами су, каже, 2011. године потписали 11 споразума који су довели до смањења суверенитета Србије у јужној покрајини.

Небојша Стефановић је, одговарајући на питања новинара након одржане здружене показне вежбе полицијских снага у Београду, рекао да "не може да каже ништа нормално на етикетирање да је неко издајник за било кога у Србији" и истакао да фашизам такве врсте у Србији не може да прође.

Рекао је да су 2011. потписани и споразуми који су увели косовску царину, као и граничну полицију Косова на административним прелазима Јариње и Брњак.

"Становништво српске националности, 2011. године, спаљивало је те граничне прелазе, а они су их после хапсили због тога. Они су одлучили у то време, и Ђилас, и Тадић и Јеремић, да се о КиМ не одлучује у УН, где смо имали много више савезника, већ у ЕУ", рекао је Стефановић.

Према његовим речима, у изјавама челника СзС види се да КиМ није тема о којој имају шта да кажу, као и да не сматрају да је то битно у било ком документу који презентују грађанима.

Стефановић је објаснио да је то зато што постоје дубоки антагонизми унутар њихових редова, који се суштински своди на то да они немају решење за КиМ.

Додаје да немају јасну политику ни када су у питању евроинтеграције Србије и каже да када питате некога из СзС-а да ли су за ЕУ, они одговарају да су за европске вредности.

"Супер, сви смо за европске вредности, али ми вас питамо да ли сте за ЕУ, пошто то подразумева да ли ћете да доводите инвеститоре или ћете да им спаљујете фабрике, пошто су неки челници СзС-а за то да их протерамо из земље", каже Стефановић.

Министар наводи и да је потребно да објасне грађанима да протеривање страних инвеститора значи да ће грађани Србије остајати без посла и додаје да је за време власти лидера СзС 400.000 људи остало без посла.

Стефановић каже да се јасно може видети једино да је повратак у фотељу по сваку цену једини задатак лидера СзС, и додаје да грађани Србије јако добро разумеју шта ко нуди и шта ко не нуди.

Стефановић је указао и на то да су запослени у општини Шабац јуче трпели велике притиске да би се појавили на једном од протеста СзС, као и да су се ти људи јављали, забринути за своју егзистенцију, због чега су морали да оду на протест.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи