Вучић захвалио Могеринијевој, мере Приштине "непремостива препрека"

Платформа за наставак дијалога, која је усвојена у Приштини, не оставља простора за компромис са Београдом, рекао је председник Србије Александар Вучић шефици европске дипломатије Федерики Могерини.

Председник Србије Александар Вучић разговарао је вечерас телефоном са високом представницом ЕУ за спољну и безбедносну политику Федериком Могерини о могућностима за превазилажење застоја у дијалогу Београда и Приштине.

Председник Србије је поновио да дијалог може бити настављен само уколико Приштина укине таксе на робу из централне Србије, наводи се у саопштењу Службе за сарадњу с медијима председника Републике.

Вучић је нагласио да једностране мере Приштине представљају не само непремостиву препреку у дијалогу, већ и претњу стабилности у региону. Поновио је и да Србија води одговорну политику и да се није определила за реципрочне мере, надајући се да ће разум превладати.

Председник Србије је шефици европске дипломатије указао и на то да је платформа за наставак дијалога, која је усвојена у Приштини, у ствари платформа против дијалога и да би било поштеније да кажу да нису за дијалог уопште, јер оно што су написали не оставља простора за компромис.

Вучић је високој представници ЕУ захвалио што чини све да се створе услови за наставак дијалога Београда и Приштине.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара