Хан са делегацијом Приштине у Минхену о дијалогу

Комесар ЕУ за проширење и суседску политику Јоханес Хан је на маргинама Минхенске безбедносне конференције разговарао са делегацијом Приштине и том приликом је поново указао да је потребно вратити се дијалогу под покровитељством ЕУ.

Приштинску делегацију на том састанку су чинили председник и премијер привремених косовских институција, Хашим Тачи и Рамуш Харадинај, као и министар спољних послова Беџет Пацоли.

Хан је на Твитеру написао да је имао "добру размену" ставова са њима.

"Поновио сам неопходност хитног повратка дијалогу под покровитељством Федерике Могерини. Да би се то омогућило поновио сам моју понуду да дођемо до брзог и практичног решења трговинских препрека на обе стране", написао је Хан.

Премијер Косова Рамуш Харадинај изјавио је да је европском комесару поновио да ће таксе на робу из Србије и Босне и Херцеговине бити укинуте када Србија призна Косово.

Косово је опредељено за добросуседске односе од тренутка када не буде доведено у питање право да делује као суверена и независна држава, навео је Харадинај, преноси Радио слободна Европа.

Харадинај је на Фејсбуку написао да je Хану рекао да пошто је Косово испунило све критеријуме за либерализацију виза, да то треба да се догоди и да грађани Косова остају и даље неправедно изоловани.

Огласио се и Тачи, који је навео да је са европским комесаром за проширење разговарао о европској перспективи Косова, либерализацији визног режима и споразуму са Београдом.

"Са европским комесаром за проширење Ханом разговарали смо о европској перспективи Косова, либерализацији визног режима за наше грађане и потреби постизања свеобухватног споразума између Косова и Србије", написао је Тачи после сусрета са Ханом на Фејсбуку, а пренео РТК2.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи