Трамп честитао Тачију годишњицу: Снажни односи САД и Приштине

Председник САД Доналд Трамп честитао је косовском председнику Хашиму Тачију 11. годишњицу независности и оценио да је "најважније" то да "Косово и Србија треба да нормализују односе".

У писму Доналда Трампа се наводи да су "снажни билатерални односи" Вашингтона и Приштине "укорењени у заједничкој визији стабилног, сигурног и просперитетног Косова и Западног Балкана", преноси РТК2 на српском језику.

Трамп у писму наводи да охрабрује грађане Косова да се фокусирају на очување демократских принципа, јачање владавине права и унапређење економских и трговинских могућности.

"Што је најважније, Косово и Србија треба да нормализују односе, што је изузетно важно за западне интеграције Косова. Сматрамо да је узајамно признање темељ нормализације односа и као основа за свако свеобухватно решење", оценио је Трамп.

Наводи се да је он у писму закључио да "САД остају партнер свима онима који деле ове вредности и спремни су за напоран рад, потребан за садашњи и будући успех Косова".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво