За Приштину платформа важнија од таксе

За разлику од претходних, данас у Приштини није било разговора о такси на српске производе. Преговарачки тим усагласио се и усвојио предлог платформе за дијалог са Београдом.

Нацрт платформе је садржајан документ. Осим што дефинише своју позицију, њиме приштинска страна намерава да усмери завршну фазу дијалога са Београдом.

"Причамо о економији, репарацији, рату, жртвама сексуалног насиља. Има око десет принципа о којима се преговара, о чему можемо да преговарамо, а о чему не можемо да преговарамо", напомиње Шпенд Ахмети, копредседавајући тима за дијалог.

И пре но што је нацрт платформе био готов, Београд је критиковао настојања Приштине да платформом прејудицира теме и исход дијалога.

"Ми не знамо шта ће тражити српска страна, нећемо ни да предвидимо. Имамо наш документ. Ако буде нешто што није у платформи, ми ћемо рећи да то није наш мандат, враћамо се у Приштину, разговарамо искрено да видимо да ли може да дође до решења и договора", додаје Ахмети.

За разлику од претходних, данас у Приштини није било разговора о такси на српске производе. Најновије несугласице између партнера у коалицији због притисака Америке, Рамуш Харадинај је кратко прокоментарисао.

"Америка говори за себе. Ни председник ни ја нисмо портпароли Америке. Америци не треба портпарол", рекао је Харадинај.

Нацрт платформе за дијалог треба да разматра и скупштина. Њој ће предлог бити достављен сутра. Да би платформа за дијалог са Београдом имала неког смисла, потребно је најпре регулисати проблем таксе на српске производе, чије је повлачење услов за наставак дијалога.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво