Шеварлић није више у посланичком клубу Двери

Миладин Шеварлић обавестио је новинаре да је после разговора са шефом и замеником шефа посланичке групе Двери одлучио да своје деловање настави као самостални посланик. Шеварлић је до сада као нестраначка личност био у посланичком клубу Двери.

"Од данас сам нестраначки, али самостални посланик на основу договора који сам постигао са председником посланичког клуба Двери на разгoвору у понедељак и данас са његовим земеником, после чега сам предао свој потпис у архиву Народне скупштине", рекао је Шеварлић.

Каже да је то учинио да не би реметио јединство бојкота пленума у Дверима, додајући да нема никаквог говора о искључењу.

"Ради се о договору, ја сам тај договор поштовао, добио сам рок у којем је требало да се изјасним, ја сам се изјаснио и обавестио Народну скупштину да постајем самостални посланик", рекао је Шавaрлић.

Раније данас, Двери су саопштиле да Шеварлић није прихватио одлуку о бојкоту парламента и да због тога даље не може да делује у оквиру тог клуба.

Професор Пољопривредног факултета у пензији, др Миладин Шеварлић, ушао је у парламент 2016. године на изборној листи коалиције Двери–ДСС.

"С обзиром на то да проф. Шеварлић не прихвата одлуку Председништва Двери да се напуштају све скупштине од републичког до локалног нивоа до испуњења захтева народних протеста против власти 'Један од пет милиона', и жели да учествује у раду Скупштине, даље не можемо деловати у оквиру јединственог клуба", саопштиле су Двери.

Oво је тренутак у коме, "да бисмо успели, морамо бити сви јединствени", а свако "солирање и искакање" је "апсолутно неприхватљиво и неће бити толерисано", наводи се у саопштењу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи