Стефановић и Бо о борби против организованог криминала

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и Чен Бо, новоименована амбасадорка Кине разговарали су о сарадњи две земље, посебно у области унутрашњих послова.

Министар и амбасадорка разговарали су, између осталог, о даљем унапређењу сарадње у борби против организованог криминала, тероризма, високотехнолошког криминала, али и другим областима које су важне за Србију и Кину.

Они су се сложили да су обуке полицијских службеника веома значајне, због чега ће се, како су истакли, у наредном периоду више радити на размени искустава и знања припадника полиције.

Стефановић је истакао да Србија снажно подржава политику једне Кине, као и да две државе везује челично пријатељство.

Амбасадорка је истакла да њена земља подржава територијални интегритет и суверенитет Републике Србије и да ће две земље бранити заједничке интересе у свим међународним организацијама.

Министар је захвалио амбасадорки Бо на ставу који Кина заступа поводом захтева такозваног Косова за пријем у Интерпол, истакавши да би евентуалним пријемом дошло до угрожавања рада ове професионалне полицијске организације.

Како је нагласио, последње гласање на Генералној скупштини у Дубаију показало је да огроман број држава не жели да подржи такав захтев тзв. Косова, нити политизацију ове међународне полицијске организације.

Стефановић је упутио званичан позив министру унутрашњих послова Кине Џао Кеџију да посети Србију.

број коментара 0 Пошаљи коментар