Гинзберг Трифуновићу: Првом приликом ћу се формално ишчланити

Игор Гинзберг, кога је председник Покрета слободних грађана (ПСГ) Сергеј Трифуновић у одговору Јеврејској општини Београд (ЈОБ), поменуо као "истакнутог члана" своје странке, поручио је да већ више од годину дана није њен активан члан, и да ће се првом приликом и формално ишчланити.

"Као члан ЈОБ, у потпуности подржавам ставове ЈОБ у вези са Вашом изјавом којом се изједначавају сви грађани Србије, без обзира 'чија им слика виси на зиду'. Изједначавање злочинаца и њихових жртава потпуно је неприхватљиво", навео је Гинзберг у отвореном писму Трифуновићу.

Лидер ПСГ је у недељу у Крагујевцу, приликом посете локалном огранку своје странке, изјавио да, иако је "прилично левичарски настројен", његов покрет треба да укључи и левичаре и десничаре, додавши да је "потпуно небитна ствар" да ли неко "у кући држи слику Драже Михајловића, Димитрија Љотића или Броза или, не знам, Коче Поповића".

ЈОБ је, тим поводом, поручила Трифуновићу да је опасан преседан "нормализација" нациста и њихових сарадника, а још опаснија уравниловка коју покушава, то гнусно стављање у исти кош оних који су се борили против фашизма и оних који су помагали окупатору у прављењу Србије "Јуденфрај" државом.

После реаговања ЈОБ, лидер ПСГ Сергеј Трифуновић је упутио извињење Јеврејској општини Београд.

број коментара 0 Пошаљи коментар