Харадинај: Нема санкција које могу променити одлуку о такси

Косовски премијер Рамуш Харадинај поновио је да неће повући одлуку о такси на српске производе, све док не буду регулисани односи Београда и Приштине, без обзира на међународне притиске.

Харадинај је поручио да такса може бити неограничена, доживотна, све док се не реши проблем Београда и Приштине. "Нема санкција које нас могу натерати да уклонимо таксу, било од неких земаља или других организација", додао је Харадинај.

Притисци неће имати ефекта", рекао је Харадинај на конференцији за медије након седнице владе.

Навео да је његов став јасан. Жели да уклони таксу, али да је она по њему, повезана са признавањем од стране Београда.

"И моја је сугестија је да се такса не везује са дијалогом, јер је то процес који је почео и пре увођења таксе. Такса нема никакве везе са односом са САД, већ се односи на процес са Србијом, који траје 20 година и од којег смо уморни. Уморни смо од чекања", истакао је Харадинај.

Рекао је да ће остати веран убеђењу да постоји начин да се уклони такса, али да треба да припремити споразум између Београда и Приштине, те да "споразум уклања таксу".

"Молим да радимо на споразуму. Грешка је да се дају погрешна обећања било коме. Доста смо се играли 20 година и гледали ко ће кога да надмудри. Сада је друго време", рекао је косовски премијер.

По њему, ако неко мисли да треба уклонити таксу, онда треба да седне на његово место.

"Треба поштовати интегритет сваке функције, па и функцију премијера", закључио је Харадинај.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво