Пацолијево писмо Гутересу: Београд "прихвата истину", време за споразум

Министар спољних послова у привременим приштинским институцијама Беџет Пацоли писао генералном секретару УН Антонију Гутересу уверен да је, како тврди, иако тешко, Београд "прихвата истину" да је Косово независно у складу са међународним правом".

Пацоли на свом Фејсбук профилу наводи да је у писму Гутересу написао да је "дошао тренутак за коначни споразум са Србијом".

"Генералног сектерата УН Антонија Гутереса сам обавестио да је учлањење у УН посебно могуће сада због тога што је Србија, иако тешко, почела да показује да је заинтересована да иде напред и да се 'слаже са истином коју је потврдио Међународни суд правде 22. јула 2010. године, да је државност Републике Косова у складу са међународним правом'", додао је Пацоли.

Пацоли је написао и да је став Међународног суда правде омогућио Београду да види ову истину, посебно у вези са ставом Србије о признавању државности Косова, које, како каже, "свакако треба да се мења".

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво