Пацолијево писмо Гутересу: Београд "прихвата истину", време за споразум

Министар спољних послова у привременим приштинским институцијама Беџет Пацоли писао генералном секретару УН Антонију Гутересу уверен да је, како тврди, иако тешко, Београд "прихвата истину" да је Косово независно у складу са међународним правом".

Пацоли на свом Фејсбук профилу наводи да је у писму Гутересу написао да је "дошао тренутак за коначни споразум са Србијом".

"Генералног сектерата УН Антонија Гутереса сам обавестио да је учлањење у УН посебно могуће сада због тога што је Србија, иако тешко, почела да показује да је заинтересована да иде напред и да се 'слаже са истином коју је потврдио Међународни суд правде 22. јула 2010. године, да је државност Републике Косова у складу са међународним правом'", додао је Пацоли.

Пацоли је написао и да је став Међународног суда правде омогућио Београду да види ову истину, посебно у вези са ставом Србије о признавању државности Косова, које, како каже, "свакако треба да се мења".

број коментара 10 Пошаљи коментар
(четвртак, 14. феб 2019, 19:56) - anonymous [нерегистровани]

1244

Pametnom dosta.

(среда, 13. феб 2019, 10:48) - Goga [нерегистровани]

Pacoli zna da piše???

Kao prvo ko zna šta još piše u tom pismu a kao drugo Pacoli ne vodi nikakav dijalog sa nama.

(среда, 13. феб 2019, 10:47) - Milica [нерегистровани]

Dijalog

Pacoli ne vodi dijalog već Tači tako da se ni on ni ostali iz Prištine ništa je pitaju.

(уторак, 12. феб 2019, 22:56) - anonymous [нерегистровани]

Miki

Pacoli se tu nista ne pita.

(уторак, 12. феб 2019, 16:28) - anonymous [нерегистровани]

Мућење бистре воде

Међународни суд правде је дао своје мишљење које није обавезујуће. А колико се чекало и колико судија се променило док се није "изгласало" Пацолију је то веома јасно. Генерални секретар се мења а Србија никад неће променити мишљење о својој покрајини. Уместо да људски преговарају они само подмићују, потплаћују, кушкају, вређају и увек куцају на погрешна врата. Хтели би на мала врату у УН, е тога нема гос. Пацоли

(уторак, 12. феб 2019, 16:25) - anonymous Lala [нерегистровани]

Idi begaj,

Koga još interesuju njegovi mehuri od sapunice .

(уторак, 12. феб 2019, 16:08) - anonymous [нерегистровани]

Klasicna provokacija

Nije da ce Guteres nasesti na ovu Pacolijevu laz, ali nasa vlada svakako treba da posalje svoje pismo Guteresu u kojem ce navesti cinjenicno stanje, a to je da nema nikakvog priznanja juzne srpske pokrajine, dok je sveta i veka.

(уторак, 12. феб 2019, 16:05) - Kosta [нерегистровани]

Sramota

Neozbiljno i neprimereno ponasanje Pacolija, pisati nesto zvanicno a neistinito .

(уторак, 12. феб 2019, 16:05) - Dejan [нерегистровани]

nema uslova

Ovaj Pacoli mi nije jasan uopste,oni bi da Srbija prizna Kosovo a Kosovo je srpsko, medjunarodno pravo tako kaze a da ne govorimo da je Metohija po katastru crkveno zemljiste i sta cemo sad Pacoli?

(уторак, 12. феб 2019, 15:49) - anonymous [нерегистровани]

Pacolijeve vragolije

Sve da je ovaj Pacoli i u pravu, a nije, baš da vidim ko će u Srbiji dati potpis na nezavisnost Kosova, a da zauzvrat ne dobije ništa. Vidimo kako su se Makedonija i Grčka godinama natezale, a obe su države, a u našem slučaju imamo odmetnike i državu Srbiju.