ДС: Осуде претњи новинарима

Демократска странка (ДС) најенергичније осуђује учестале претње упућене председнику Независног друштва новинара Војводине Недиму Сејдиновићу и главном уреднику агенције Бета Драгану Јањићу и другим новинарима који професионално, одговорно и часно раде.

"У условима нарушених слобода, медијских и свих других, свако ко се супротставља наметнутим обманама и диктираном једноумљу изложен је нападима и оспоравањима", оцењује се у саопштењу ДС.

Како се додаје, легитимитет лажним сајтовима, платформама за мржњу и квази новинарима дају премијерка и председник државе својом подршком таквом писању и деловању, поларизацијом коју врше на подобне и неподобне, исправне и оне друге, наклоњене и непријатељске.

"Простор добијају свесним и намерним потискивањем јавности, дијалога и различитости", истиче се у саопштењу ДС.

Претње новинарима видимо као део политике застрашивања која је доминантна протеклих недеља, истиче ДС.

Та странка тражи од премијерке која је, како наводе, умела и знала да нађе повода и полемише са порукама неистомишљеника на друштвеним мрежама, са извештајем европских званичника о контроли медија у Србији да се недвосмислено одреди према претњама, не успостављајући равнотежу у неуравнотеженој стварности и предузме јасне мере спречавању генерисања мржње и деоба у јавном простору.

број коментара 0 Пошаљи коментар