ДС: Осуде претњи новинарима

Демократска странка (ДС) најенергичније осуђује учестале претње упућене председнику Независног друштва новинара Војводине Недиму Сејдиновићу и главном уреднику агенције Бета Драгану Јањићу и другим новинарима који професионално, одговорно и часно раде.

"У условима нарушених слобода, медијских и свих других, свако ко се супротставља наметнутим обманама и диктираном једноумљу изложен је нападима и оспоравањима", оцењује се у саопштењу ДС.

Како се додаје, легитимитет лажним сајтовима, платформама за мржњу и квази новинарима дају премијерка и председник државе својом подршком таквом писању и деловању, поларизацијом коју врше на подобне и неподобне, исправне и оне друге, наклоњене и непријатељске.

"Простор добијају свесним и намерним потискивањем јавности, дијалога и различитости", истиче се у саопштењу ДС.

Претње новинарима видимо као део политике застрашивања која је доминантна протеклих недеља, истиче ДС.

Та странка тражи од премијерке која је, како наводе, умела и знала да нађе повода и полемише са порукама неистомишљеника на друштвеним мрежама, са извештајем европских званичника о контроли медија у Србији да се недвосмислено одреди према претњама, не успостављајући равнотежу у неуравнотеженој стварности и предузме јасне мере спречавању генерисања мржње и деоба у јавном простору.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се