Косовски одбор одбио да разматра петицију за уједињење Митровице

Одбор косовске скупштине за представке одбио је да разматра петицију градоначелника јужне Митровице Агима Бахтирија о уједињењу Митровице и проследио је влади на мишљење. У Влади кажу да је то питање о којем треба да се изјасни парламент, преноси "КосСев писање "Кохе".

Агим Бахтири је пре скоро месец дана поднео петицију са више од 16.000 потписа грађана за уједињење јужне и северне Митровице у једну општину.

Коха јавља да петиција није разматрана на Одбору за представке у косовском парламенту с образложењме да је "реч о питању које превазилази њихове надлежности".

Љирие Кајтази из опозиционог Демократског савеза Косова је рекла да су у већини случајева "петиције служиле као средство прикупљања дневно-политичких поена" и да, како је рекла, "до сада нису имале прави приступ".

Посланица Теута Хаџију каже да је била заинтересована за судбину те петиције и да је сазнала да је она прослеђена влади Рамуша Харадинаја на мишљење.

Председник Јужне Митровице Бахтири, наводи Коха, уверен је да ће Митровица бити уједињена ове године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво