Мартиновић о бојкоту рада Скупштине дела опозиције

Бојкот Скупштине Србије од посланика који припадају Савезу за Србију показује да они настављају са старом праксом да бојкотују своје обавезе, али не плату и све друге привилегије, рекао је шеф посланика СНС Александар Мартиновић и додао да ће напредњаци са коалиционим партнерима нормално наставити са радом.

Александар Мартиновић је на конференцији за новинаре у Скупштини Србије рекао да је пре неколико дана посланицима исплаћена плата и паушал, а да су "господа која бојкотују" тај новац примила, а данас се, каже, нико од њих није појавио на седници.

Међу њима су, истиче, Мирослав Алексић (Народна странка), Балша Божовић (ДС), Драгољуб Мићуновић (ДС), Бошко Обрадовић (Двери), Санда Рашковић Ивић (Народна странка), Марко Ђуришић (СДС), Гордана Чомић (ДС).

"Плата се не одричу, паушала се не одричу, они само неће да раде и види се да се тај Ђиласов пелцер добро примио. То их је он научио да узимају паре, а да не раде", рекао је Мартиновић и закључио да је политика Савеза за Србију – дајте нам што више пара и привилегија, али без обавеза.

Мартиновић је рекао и да лидери такозваног Савеза за Србију сваког дана говоре о грађанима, како се смрзавају, како се солидаришу са њима, а да им се нико од њих на протестима није обратио, што је, каже, незабележено у политичкој пракси.

"Политичари који организују протесте се не обраћају, зато што се плаше да ће народ нешто да им добаци, као што се десило Ђиласу. Када су га питали одакле му паре, он их је опсовао. Пошто не смеју сами да се обрате народу онда подмећу увек исте глумце из суботе у суботу. И то је у реду ако ће глумци бити председници владе, министри, међутим, они се боре да буду министри, а глумци су само фасада, и то лоша", рекао је Мартиновић. 

Мартиновић се осврнуо и на потез посланице ДС Александре Јерков која је позвала министра Младена Шарчевића да још једном погледа списак професора и сарадника факултета који подржавају протест.

"Поштујемо свако име и свачије мишљење, и Косте Чавошког и Стевана Лилића који су се до јуче међусобно оптуживали да су националисти, односно издајници, али то је нешто друго. Поштујемо свачије мишљење. Ипак, списак који је окачила Јерков је фалсификован, јер се на њему имена понављају", рекао је Мартиновић.

Истакао је и да је писац Марко Видојковић увредио целокупну универзитетску и академску заједницу речима да је Правни факултет "легло пацова, криминала, корупције и да тамо седе ниткови и бандити".

Што се тиче избора, шеф посланичке групе СНС-а, каже да се власт добија и губи на изборима, а не на улицама.

"Ако хоће изборе, нека кажу јасно и верујем да ћемо им изаћи у сусрет. А ако неће, онда желе да добију власт на неки други начин, а ако вас интересује који је то начин, питајте њих. Да ли желе да понове крвави сценарио из неке друге државе? Ја мислим да то није будућност Србије и да су Србији потребни мир и стабилност", сматра Мартиновић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво