Вучић са Ханом и Мичелом о таксама Приштине

Председник Александар Вучић и европски комесар Јоханес Хан су, у телефонском разговору, размотрили ситуацију на Западном Балкану, посебно односе Београда и Приштине. Вучић разговарао и са помоћником државног секретара САД за Европу и Евроазију Весом Мичелом.

Александар Вучић је поново указао на последице које такса на српску робу има на односе и стабилност у региону.

У разговору са комесаром Јоханесом Ханом још једном је истакао спремност Србије да настави дијалог, након што Приштина одустане од неоправдане таксе, која, осим српске привреде, угрожава свакодневни живот Срба на Косову и Метохији.

Председник је захвалио комесару Хану на разумевању и на ангажовању да се постојећи проблем реши.

Комесар Хан је поздравио спремност Србије да сачува мир и стабилност.

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је телефоном и са помоћником државног секретара САД за Европу и Евроазију Весом Мичелом.

Двојица саговорника су размотрили ситуацију у региону, а посебно односе Београда и Приштине и могуће начине за превазилажење застоја дијалога изазваног увођењем такси на српску робу.

Мичел је рекао да очекује да Приштина укине таксе на српску робу и створе услови за наставак дијалога Београда и Приштине.

Председник Вучић рекао је да је Србија спремна да истог тренутка, по укидању тих такси, настави дијалог, јер је опредељена за очување мира и стабилности у региону.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи