Харадинај, Весељи и Љимај избегли новинаре

Лидери владајуће коалиције у Приштини избегли су да се суоче са новинарима после двочасовног састанка на којем су разговарали о таксама на робу из Србије и Босне и Херцеговине. Како сазнаје Коха диторе, косовски премијер Рамуш Харадинај није одступио од става да таксе и даље остану на снази.

Ни после двочасовног састанка лидера партија које чине владајућу коалицију на Косову није познато да ли ће Приштина променити одлуку о таксама на производе из Србије и БиХ, као ни да ли ће влада у оваквом саставу опстати.

Приштински медији претходно су јавили да је састанак организовао косовски премијер Рамуш Харадинај, а да су присуствовали председник парламента Кадри Весељи, потпредседник владе Енвер Хоџај, министар спољних послова Беџет Пацоли, као и председник Социјалдемкратске иницијативе Фатмир Љимај.

Учесници састанка су после два сата расправе иза затворених врата изашли из зграде владе у Приштини, али се нико од лидера коалиције није обратио новинарима.

Приштински дневник Коха диторе пише да Рамуш Харадинај није одступио од става да таксе на робу из Србије и БиХ остану на снази.

Из косовске владе медијима је касније прослеђено саопштење у којем је наведено да се на састанку представника владајуће коалиције разговарало о недавним политичким збивањима на Косову, о функционисању институција о остваривању владиног и законодавног програма, са посебним нагласком на усвајање буџета за 2019. годину и пакета пратећих закона, о дијалогу са Београдом, о питању такси.

Партнери у коалицији су се договорили да интензивирају активности наредних дана како би ускладили доношење одлука у вези са наведеним темама, пише у саопштењу.

Разговарало се и о главним питањима везаним за платформу за дијалог са Београдом, за коју се очекује да ће ускоро бити усвојена у косовској скупштини.

Платфорама налаже постизање обавезујућег свеобухватног споразума, који треба да резултира узајамним признавањем и чланством Косова у УН.

Такође, лидери коалиције обећали су да ће "појачати и координисати доношење одлука са страташким партнерима - САД и ЕУ".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво