Ахмети: У Бриселу политички, а не технички дијалог

Копредседавајући приштинског тима за дијалог са Београдом, Шпенд Ахмети, тврди да се у Бриселу у наредном периоду неће водити технички дијалог, већ ће се, како наводи, на политичком нивоу разговарати о постизању коначног споразума који подразумева признање Косова.

Шпенд Ахмети је за РТК2 рекао да нема смисла да се разговара о нечему другом, а да то није "признање Косова".

"За сада нисмо имали никакав састанак са српском страном, до сада смо у Бриселу разговарали о томе како ми гледамо на овај будући период, али оно што ја видим и чујем је да се прича о могућем интензивном дијалогу у следећа два-три месеца и то је тај прозор могућности преко ког би могло доћи до договора", рекао је Ахмети.

Сматра да, уколико Приштина не искористи овај период, "онда ћемо имати статус кво у односима са Србијом".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се