Други протест "Један од пет милиона" у Трстенику

У Трстенику је вечерас, другу недељу заредом, одржан протест грађана "Један од пет милиона".

Окупљенима испред зграде Општине и споменика Књегињи Милици, обратио се прво предузетник Бојан Петровић.

"Окупили су нас тешки услови живота у Трстенику и у Србији. Режим нам сваког дана прича неке бајке, а ми обични грaђани знамо како тешко живимо. Преко локалне телевизије, на којој се већ три године не чује глас оних који имају другачије ставове, владајућа странка нас убеђује да овде тече мед и млеко, а у овој плодној моравској равници владају глад и сиромаштво", поручио је Петровић.

Васпитачица Ана Бошковић истакла је да у Србији породица нема подстицаје какве би требало да добија као основа друштва.

"Проблем су и трудничка и породиљска боловања, па не треба да нас чуди што је прошле године у Трстенику рођено дупло мање беба него претходне", истакла је Бошковићева.

Говорећи о стању у пољопривреди од које живи преко половине Трстеничана, Зоран Карић из села Оџаци је рекао да је за седам хектара земље коју обрађује некада од државе кроз субвенције за земљу, ђубриво и гориво добијао 100.000 динара,а сада само 28.000 што довољно говори о небризи за сељака.

Након обраћања, окупљени су кренули у мирну протестну шетњу, без страначких обележја, која је завршена, као и претходне недеље, испред зграде РТВ Трстеник.

Руководству те телевизије упућен је захтев којим се тражи да у својим информативним емисијама пренесе извештај са протеста, омогуће учешће представника опозиције у информативними дебатним емисијама, и почну да поштују законско права на објаву деманта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво