Јеремић и Лутовац о бојкоту избора и захтевима протеста

Председник Народне странке Вук Јеремић очекује да Савез за Србију заузме став као и његова странка да треба изаћи из институција система и бојкотовати евентуалне изборе, док Демократска странка, према речима њеног председника Зорана Лутовца, сматра да је бојкот тек последња мера, уколико власт не обезбеди услове за изборе какве Савез тражи.

Они су то рекли на прес конференцији, на којој је Јеремић, иначе, представљен као вршилац дужности председавајућег Савеза за Србију.

На питање када ће опозиција одговорити на захтеве које им је са последњег протеста упутила иницијатива "Један од пет милиона", Јеремић каже да не зна тачно на које поруке се мисли, јер тренутно, како је рекао, то "делује какофонично".

"Има пуно порука са разних страна. Ми се свакако налазимо са исте стране. Не седимо скрштених руку, тренутно разговорају сви са свима, а нећемо дозволити да дође до било каквих подела", рекао је Јеремић.

Иначе, Савезу за Србију данас је приступило седам нових организација - Демократска заједница војвођанских Мађара, Зелена еколошка партија Зелени, Удружење "Чувари града" Марка Бастаћа, Војвођански клуб социјалиста, Српска монархистичка странка "Српска слога", удружење синдиката пензионисаних војних лица Србије и Самостални синдикат поштанских радника.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи