Представници власти и опозиције о изборима

Потпредседница Народне странке Санда Рашковић Ивић најавила је вечерас на РТС-у да ће Савез за Србију, чији је та странка члан, бојкотовати евентуалне изборе и да је веома близу да званично донесе такву одлуку.

У емисији "Упитник", у којој је учествовала са Гораном Весићем из СНС-а, Борисом Тадићем, председником СДС-а и Александром Антићем из СПС-а, Санда Рашковић Ивић је оценила да нема услова за одржавање фер избора у Србији.

Весић је рекао да су избори легалан начин да се испита легитимитет власти и предочио да опозиција најављује бојкот избора који нису ни расписани.

Тадићеву констатацију да је власт аутократска и да својом политиком води у насиље, Весић је протумачио као намеру опозиције да насиљем дође на власт, уместо на изборима.

Весић је на Тадићеве критике власти и Александра Вучића тврдио да се у Србији данас много боље живи него у време претходне власти.

Негирајући Весићеве тврдње о бољем животу као лажне, Тадић је указао да се представници опозиције не позивају на РТС, уз оцену да је и ова емисија унапред припремљена и да представницима СНС-а јавне наступе припрема Владимир Беба Поповић.

Тадић је најавио да ће опозицију позвати, не само да бојкотује изборе, већ и Јавни сервис.

Антић је истакао да је руководство СПС-а у сталним консултацијама са врхом СНС-а око превремених избора и напоменуо да за њихово одржавање има разлога и за и против.

Он је осудио осудио нападе и увреде из редова опозиције на рачун новинарки и жена уопште.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво