Харадинај: Снег ће се једном отопити

Премијер приштинских институција Рамуш Харадинај није желео да говори о томе да ли ће порези на српске производе бити укинути или ће његова влада пасти ако се то не догоди.

На инсистирање новинара да одговори на питање, Харадинај је рекао да ће се "снег једном отопити", преноси приштински Зери онлајн.

Косовски премијер је то рекао током одавања поште бившем косовском председнику Ибрахиму Ругови, поводом 13. годишњице од његове смрти.

Оценио је да приштинске институције настављају добро да раде, на начин како је то, како каже, радио и Ругова. Додао је: "Историја ће показати."

"Оно што можемо рећи је да смо створили мирну државу, мирно Косово за све његове грађане", рекао је Харадинај.

Харадинај ће се, заједно са председником косовског парламента Кадријем Весељијем, сутра састати са америчким амбасадором у Приштини.

Састанак са Филипом Коснетом одржава се недељу дана након што је Стејт департмент упозорио Приштину да одмах укине наметнуте таксе од 100 одсто на робу из Србије и БиХ, или ће у противном бити санкционисана.

Као могуће санкционисање наведено је ускраћивање подршке Косовским безбедносним снагама.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара