Ђилас се вербално сукобио са члановима организације "Маркс 21"

Организација "Маркс 21", која себе назива револуционарно социјалистичком, објавила је снимак расправе са челником Савеза за Србију Драганом Ђиласом током јучерашњег протеста "1 од 5 милиона" у Београду.

Током вербалног сукоба чланови ове организације су Ђиласа окривили да су он и његова бивша власт криви за социјалну и економску пропаст њихових родитеља, а Ђилас је на то узвратио псовком и увредема.

Како је саопштила ова организација, то се десило пред крај шетње када се левом блоку протеста придружио и лидер СзС, након чега је Ђилас вербално напао чланове ове групе. 

Ова организацију је уз саопштење медијима проследила и снимак расправе који можете погледати овде.  

Поводом овог инцидента, вечерас се огласио Ђилас који је рекао да никога није напао током шетње "Један од пет милиона" и изразио жаљење што је псовао.

Ђилас је у писаној изјави навео да никога није напао током, нити после шетње и да није требало да псује, али да је реаговао људски, јер су га вређали пред децом.

Ђилас је објаснио да је у суботу у шетњи сустигао групу младих који су га називали погрдним речима и да је он прошао без рекације, али када су га угледали кренули су ка њему и дошло је до вербалног конфликта са људима са којима сваки пут заједно шета.

"У питању су моји пријатељи, а не телохранитељи, јер телохранитеље немам", рекао је Ђилас и додао да се по завршетку шетње нашао са децом узраста шест и седам година и да их је по изласку из књижаре "Вулкан" на почетку Кнез Михаилове чекала иста група од десетак људи који су пред децом почели да скандирају исту паролу.

"Рекао сам им да није у реду да то вичу када сам са децом и продужио сам, али су они наставили. Стао сам пред њих, док је њихова мајка Ива одвела Ану и Вука 15-ак метара даље и питао их да ли њихови родитељи знају како се понашају. Пошто нису престајали, опсовао сам их, што наравно није исправно", навео је Ђилас.

Ђилас је додао да се у конфликт умешао његов пријатељ и један грађанин који је пролазио и видео шта се дешава и да су их раздвојили.

"Моја реакција је била крајње људска. Није требало да псујем, жао ми је због тога, али питам свакога како би се он понео да му се деси нешто овако. То што се бавим политиком не даје ми право никога да вређам, али не даје право ни другима да се овако понашају, посебно када сам на улици са својом породицом", рекао је Ђилас.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво