Стефановић за РТС: Одлука о изборима није лака

Члан председништва СНС-а Небојша Стефановић каже за РТС да је он увек за то да се провери воља народа, али да је много фактора који ће утицати да се формулише одлука о изласку на ванредне изборе. Поводом навода да ће избори бити одржани 31. марта или 14. априла, истиче да се није разговарало о датумима.

Коментаришући могућност да се на биралишта изађе на пролеће, Небојша Стефановић је, гостујући у Јутарњем програму РТС-а, изјавио да је то одлука која ће зависити од више фактора који се тичу државних интереса, Косова и економије.

Каже да је необична ситуација да изборе не траже странке опозиције које желе да се врате на власт, и истиче да је он увек за то да се провери воља народа.

Почеле су, како је приметио, приче да Вучић и влада немају легитимитет. "Хајде да проверимо шта народ мисли о томе", поручио је Стефановић.

Међутим, члан председништва СНС-а истиче да то није лака одлука.

"Зато и чекамо да се искристалише шта ће се дешавати и са односима са ЕУ. Моја предвиђања су да ће Европа због њихових избора прилично успоравати све остале процесе", оценио је Стефановић.

Навео је да нису разговарали о датумима и закључио да је много фактора који ће утицати да се формулише одлука.

"Економија у првом плану током посете Путина"

Говорећи о посети председника Русије Владимира Путина, наводи да је у првом плану била економија, што не значи да се није разговарало и о другим темама.

Сматра да је било стратешки важно да се постигне споразум који омогућује енергетску безбедност, још један доток гаса, као и повећање капацитета складишта у Банатском двору.

Повећава се број фабрика и инвеститора, који су заинтересовани гсасификацију, каже Стефановић.

Наводи да је други економски аспект разговора са Путином је била изградња инфрастуктуре, што треба да доведе до повећања конкурентности Србије.

Стефановић наглашава да му је најснажнији утисак енергија више од 100 хиљада људи који су се окупили током Путиниве посете и који су препозанали да Србија напредује. 

На питање ли је забринут да ће партнери са Запада замерити због посете руског председника, потпредседник владе и министар унутрашњих послова поручује да Србија води суверену и самосталну политику у интересу грађана.

Србија користи само један посто руског гаса који се продаје у Европи, а они се, како је приметио, боре за своје интересе и тада не спомињу Русију у негативном контексту.

Ми имамо своју главу и одлучујемо у свом интересу, а када се то постави тако, нема разлога за замерање, поручио је Стефановић.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво