Влада усвојила уредбе о подстицајима у пољопривреди и предузетништву

Влада Србије усвојила је на данашњој седници низ уредби о подстицајима и подршци у пољопривреди, предузетништву и пословној инфраструктури.

Уредбом о расподели подстицаја у пољопривреди и руралном развоју за 2019. годину утврђене су мере руралног развоја и прерасподеле подстицаја, обим средстава за кредитну подршку и посебни подстицаји у пољопривреди, наводи се у саопштењу Владе.

Такође, утврђен је и обим средстава за ИПАРД. На тај начин је настављена постепена трансформација у тим областима, као део процеса приступања Европској унији.

Влада Србије усвојила је Уредбу о утврђивању програма подстицања предузетништва кроз развојне пројекте у 2019. години, како би биле подстакнуте инвестиције микро, малих и средњих предузећа и предузетника у ширењу производње и јачању конкурентности, с циљем отварања нових радних места.

Микро, малим и средњим привредним субјектима, предузетницима и задругама кроз развојне пројекте биће расподељено 500 милиона динара.

Чланови владе усвојили су и Уредбу о утврђивању Програма подршке развоју пословне инфраструктуре за текућу годину.

Програм се реализује кроз инфраструктурно опремање пословних зона и њихово повезивање са окружењем и унапређује инфраструктурне капацитете локалних самоуправа у циљу развоја туризма и других привредних делатности.

Влада је Уредбом о утврђивању подршке малим предузећима за набавку опреме у 2019. години, определила средства у износу од милион динара за спровођење овог програма.

Уредба је донета у складу са одлуком Владе о системској подршци сектору малих и средњих предузећа и предузетника.

У циљу подстицања започињања самосталног пословања, Влада је усвојила Уредбу о утврђивању програма подстицања развоја предузетништва кроз финансијску подршку за почетнике у пословању за 2019. годину.

Овом Уредбом, кроз бесповратна средства у износу од 200 милиона динара, између осталог, пружа се подршка предузетништву жена, младих и социјалном предузетништву.

Средства су намењена за финансијску подршку новооснованим предузетницима, микро и малим привредним друштвима који су регистровани у Агенцији за привредне регистре најраније у години која предходи години подношења захтева, закључује се у саопштењу Владе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара