Мировић одржао предавање у Кружоку Пушкин у Паризу

Председник Покрајинске владе Игор Мировић одржао је предавање у Кружоку Пушкин, француско-руском удружењу у Паризу, где је говорио на тему "Србија као окосница Балкана на раскршћу страних утицаја".

"Република Србија, као земља окосница на Балкану, уз максимално уважавање интереса свих других, али имајући на уму пре свега сопствени интерес, на свом европском путу води политику компромиса, мира, стабилности и отворености за све облике сарадње на свим нивоима, од регионалног до глобалног", рекао је Игор Мировић, саопштила је Покрајинска влада.

Мировић је истакао и значај традиционално добрих и пријатељских односа Србије и Француске чије судбине су се, нарочито у херојских данима Првог светског рата, блиско преплитале и позвао француске инвеститоре да улажу у Србију, јер, како је рекао, Србија представља сигурно и атрактивно место за инвестирање.

"Вредност робне размене наших двеју земаља је, на годишњем нивоу, око милијарду евра, а ја се искрено надам да ће она, у времену које долази, бити знатно већа. Француска јесте један од најзначанијих инвеститора у Србији, али ја верујем да има много простора за напредак, с обзиром на снагу ваше привреде, одличне услове које Србија нуди и, најзад, наше пријатељске односе", рекао је Мировић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи