Харадинај: Поверење и подршка САД неће нестати

Косовски премијер Рамуш Харадинај, наводи да верује у Сједињене Америчке Државе и да поверење и подршка коју Америка пружа Косову од 1999. године неће нестати без обзира на то да ли је добио или је одбијен за америчку визу.

Рамуш Харадинај је то рекао током сусрета са 120 студената из Беча и Венеције, који бораве у Приштини у оквиру студијског програма о демократизацији и људским правима, пренела је Газета експрес онлајн.

"Са или без визе, САД неће променити став. Они нам помажу од 1999", рекао је Харадинај.

Раније је потврдио да су САД одбиле његов захтев за визу и да ни ове године неће моћи да присуствује традиционалном Молитвеном доручку у Вашингтону.

Приштински медији тврде да је Харадинај добио одбијеницу зато што не пристаје да укине наметнуте стопостотно увећане таксе на производе из Србије и БиХ.

Иначе, то је други пут за годину дана да је Харадинају одбијен захтев за визу САД.

Почетком јануара прошле године САД су одбиле његов захтев за визу, након што је у парламенту покренута иницијатива за опозив одлуке о формирању Специјалног суда за ратне злочине тзв. ОВК.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара