Хан у Приштини са Харадинајем

Комесар за европску политику и проширење Јоханес Хан изјавио је да је са Рамушом Харадинајем имао "добар и отворен" разговор, оценивши да Косово може да напредује на путу ка Европској унији.

Јоханес Хан је на Твитеру објавио да је данашња посета Приштини, прва његова посета региону ове године.

"Била је добра и отворена дискусија са премијером Харадинајем и другим министрима. У нади да ће блиско сарађивати о свим отвореним темама, Косово може остварити напредак на свом путу ка Европској унији", написао је Хан.

Пошто се нису обраћали медијима, и Харадинај се јавности обратио преко друштвене мреже - свог Фејсбук налога, рекавши да очекује брзу одлуку о визној либерализацији.

"На састанку са комесаром за проширење ЕУ Јоханесом Ханом, поновио сам да је позиција Косова чврста на путу европских интеграција. У том смислу, постигли смо напредак на европском плану и након пуног испуњења критеријума за либерализацију, очекујемо брзу одлуку о признавању права на слободно кретање", написао је Харадинај.

Ниједан од саговорника није навео да су разговарали о повлачењу таксе од 100 одсто коју су приштинске власти увеле на производе из централне Србије и Босне и Херцеговине.

Долазак Хана у Приштину догађа се неколико дана пошто су Сједињене Америчке Државе, а претходно и ЕУ, тражиле да Приштина укине 100 одсто таксе на српску робу.

Харадинај је више пута поновио да ће таксе бити укинуте само када Београд призна независност и сувереност Косова.

Европски комесар након посете Приштини, отишао је у Тирану, где ће се састати са албанским премијером Едијем Рамом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво