Хоџај: Такса уведена да оштети Србију, не због признања

Заменик косовског премијера Енвер Хоџај рекао је да циљ увођења такси на робу из централне Србије није био добијање признања, јер то, како каже, није реално, већ да се Србија економски оштети.

"Циљ је био да се Србија економски оштети" ми нисмо имали такву логику - увешћемо таксу, и путем ње ћемо добити признање од Србије", рекао је Хоџај на РТВ Дукађин, а преноси "Телеграфи".

Хоџај је навео да је највећи проблем са Београдом управо "обострано признање".

"Да је то лако, урадили бисмо то још 2008. (увођење таксе у размену за признање)", рекао је Хоџај и додао да односи Приштине са Београдом "нису билатерални проблеми, већ је то међународна тема".

Хоџај наводи и да није добро да Приштина очекује да ће таксе донети признање.

Према његовим речима, идеја таксе је била да се "заустави агресивна кампања Србије" што је, како тврди, имало ефекта, преноси "Телеграфи".

"У време када је такса била уведена, то је била исправна одлука, и та такса је дефинитвно повредила Србију. Оно што увек треба да имамо у виду, јесте то да такса или било која друга одлука, не треба да буде таква да повређује наше односе са САД или ЕУ", истакао је Хоџај и додао да интереси Косова остају само на папиру без подршке Америке.

"Такса треба да остане на снази онолико дуго колико представља интересе Косова, а истовремено, интереси Косова су исти као и амерички. Не можемо да имамо велике геополитичке интересе ако немамо америчку подршку. Ми можемо да имамо такве интересе, али би они остали слово на папиру", закључио је Хоџај.

 

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
2° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво