РТК 2: Пацоли каже да Косово не може да одбије захтев САД

Косовски вицепремијер и министар спољних послова Беџет Пацоли изјавио је, коментаришући захтеве Вашингтона да се укину додатне таксе на робу из централне Србије и БиХ, да "Косово не може да одбије захтев САД".

Беџет Пацоли је, како РТК 2 на српском језику преноси, у емисији албанског сервиса РТК поручио да ће "разговарати са премијером Рамушом Харадинајем о могућности позитивног одговора за САД".

Наводи се да се Пацоли, "говорећи о косовској дипломатији, пожалио да је његов рад отежан због нејединства државних званичника" и рекао да "различити ставови председника и премијера о дијалогу са Србијом стварају нејасноће".

Према Пацолијевим речима, "у разговору са Србијом, Косово може да направи извесне компромисе, који ће се десити у оквиру демаркације са Србијом".

Наводи се да је Пацоли такође рекао да се "нада да ће се опозиција придружити преговарачком тиму".

Реагујући на захтев Стејт департмента да Приштина одмах укине таксе на робу из Србије и БиХ, председник косовске привредне коморе Агим Шахини рекао је да је у овом тренутку најбитније да "и једна и друга страна разговарају и дођу до прихватљивог решења".

Каже и да је делимично укидање стопостотно увећане таксе на робу из Србије, која се затекла у складиштима на дан доношења те мере, донета на њихов предлог, што је, каже, добро јер је већина била кварљива.

Америчка амбасада у Приштини поновила је данас да се став САД у вези с таксама на робу из Србије и БиХ није променио, истичући да не виде да Косово има икакве користи од ове мере.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво