Ђурић о Обрадовићевом писму Путину

Трагикомично је када лидер Двери Бошко Обрадовић, "највећи поклоник лика и дела фашисте Димитрија Љотића", пише Владимиру Путину, лидеру државе која је оличење антифашизма, наводи Марко Ђурић, потпредседник Главног одбора Српске напредне странке.

Марко Ђурић указује да Бошко Обрадовић у писми Владимиру Путину то чини у потказивачком тону, управо онако како је његов политички идол Љотић своје сународнике родољубе и антифашисте денунцирао нацистима.

"Обраћање љотићевца Бошка Обрадовића председнику Руске Федерације Владимиру Путину је, осим тога, неукусно и због тога што се великим светским државницима не обраћа отвореним писмима и памфлетима, чиме је Обрадовић још једном доказао да сваки председник месне заједнице има више политичког такта од њега", пише у саопштењу.

Како се додаје, Обрадовић у свом "непримереном и изнад свега лажовском обраћању", имплицира да је председник Путин необавештен о политичким приликама у Србији и да је свом колеги Александру Вучићу доделио престижно руско одликовање грешком, и да је оно можда требало да буде додељено НАТО промотерима попут Обрадовића, Јеремића или Ђиласа.

"Обрадовић у свом детињем поимању политике мисли да, када цитира Џорџа Вашингтона или пише Владимиру Путину и сам помало постаје већи и важнији, али заправо само показује колико је мали и безначајан", навео је Ђурић.

Додаје да лидер Двери може "слободно настави да глуми политичког лидера, али да то ради сам за себе пред огледалом, уместо што вређа интелигенцију грађана и ружи слику о Србији".

"На крају, велика је срамота што неко ко се издаје за српског политичара чини све да из пуке злобе и штеточинских побуда поквари утисак о величанственом дочеку који ће грађани Србије приредити за председника пријатељског и братског руског народа", истакао је Ђурић.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара