Ахмети о три услова Федерике Могерини

Висока представница ЕУ за спољну политику и безбедност Федерика Могерини изнела је на недавном састанку у Бриселу са приштинском делегацијом три захтева, међу којима су и укидање таксе од 100 одсто за производе из Србије, као и окончање дијалога у првој половини ове године, изјавио је један од координатора приштинског тима Шпенд Ахмети.

Шпенд Ахмети је за портал Метро газета рекао да је, као трећу ствар, Федерика Могерини затражила да споразум садржи европске вредности и да не предвиђа етничке поделе.

Што се тиче укидања такси, Ахмети сматра да се "нису стекли услови" за укидање или суспензију те мере.

Додао је да су сада "усредсређени на функционализацију делегације, а да се потом може разговарати о свакој теми, укључујући и трговину са Србијом".

Поводом другог захтева Федерике Могерини и окончању дијалога убрзаним темпом у првој половини године, Ахмети је рекао да на то гледа мало другачије и да је важно преговоре завршити на прави начин.

"Сматрамо да је Косову што је пре могуће потребан споразум који ће на најбољи начин решити сва отворена питања са Србијом", истакао је Ахмети.

О томе какав би споразум требало да буде, Ахмети се сагласио да би он требало да садржи европске вредности, "без поделе по етничким линијама или етничке територијалне аутономије".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво