Српска листа реагује на наводе Раде Трајковић

Српска листа је оштро критиковала говор Раде Трајковић на протесту "Један од пет милиона" у Београду.

"Гомила лажи коју је на вечерашњем протесту у Београду изнела Рада Трајковић довољно је да оправда масну дневницу коју је добила од албанског лобија", саопштила је Српска листа истичући да на протесту, како кажу, "пет милијардера" ни данас нису поменуте таксе којима Приштина угрожава живот Срба на Космету.

"Промоција косовског правосуђа, које је Србима у небројеном броју случајева уништила живот лажним оптужбама, својствена је само онима који су плаћени да вређају Србију и српски народ", истиче се у саопштењу.

Како се наводи, Трајковић ни вечерас није рекла да је то правосуђе покојног Оливера Ивановића држало три године без доказа, да су га сви албански медији три године на насловним странама проглашавали ратним злочинцем.

"Те три године она је ћутала, никада није присуствовала ниједном рочишту или протесту за Оливерову слободу, док су председник Вучић и Влада Србије у Савету безбедности и сваком приликом међународној заједници говорили о овом правном насиљу и захтевали његово ослобађање", пише у саопштењу.

Српска листа је рекла да Трајковић није поменула ни да је косовско правосуђе држало Богдана Митровића у деветој деценији живота без иједног доказа, да је оптужило свакога ко се дрзне и покуша да се врати на своје огњиште, али и ослобађало десетине оних са крвавим рукама српске деце из Гораждевца, српских жетелаца из Старог Грацка, чланова породице Столић или других стратишта српског народа.

"Иста та Рада се са Кушнером смејала на помен Жуте куће и случај трговине органима отетих Срба, а Србима у централном Космету је остала у памћењу као неко ко је као некакав ага ведрио и облачио са места директора КБЦ Грачаница. Без Рент-а-Раде се у то време није смело ни родити ни умрети, а о запошљавању и да не причамо", пише у саопштењу.

Додају и да је очекивано да Рада Трајковић "вређа сопствену државу и председника Вучића", јер јој, како кажу, "више није дозвољено да отима буџетски новац намењен Србима на Космету од ког купује станове по Београду".

Пишу и да "Ђилас, Јеремић, Обрадовић и Стефановић", које називају "лажном опозицијом" и "лажним патриотама", заслужују да им се придружи и "лажни представник Срба са Косова и Метохије Рада Трајковић".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво