"Неће бити контрамитинга на дан посете Путина"

Током посете председника Русије Владимира Путина Србији, 17. јануара неће бити организовани никакави контрамитинзи, навео је министар полиције Небојша Стефановић.

Небојша Стефановић је одговарајући на питање новинара да ли ће тада бити одржан контрамитинг, рекао да ће 17. јануара, као и неколико дана пре тог датума, бити скупова.

"Нема никаквих контрмитинга, има само окупљања грађана у различитим данима по различитим питањима и различити су они који организују та окупљања", истакао је Стефановић.

Како је рекао, у Београду се одржава велики број митинга и протеста сваки дан, као у свакој норамалној земљи и сви који пријаве скуп могу да га организују.

Нагласио је да неће бити никаквих контрмитинга, јер мора да постоји неки митинг и да онда у истом дану неко у близини организује тим поводом скуп, да би то био контрамитинг.

Министар полиције наводи да поједини хоће да када то причају да асоцирају на време Слободана Милошевића и да се људи деле по томе да ли иду на митинге или контрамитинге.

"Па сад, ови што се окупљају за један циљ имају правоверни циљ и они могу, а ови за други не могу и њима треба да буде забрањено и недај Боже да их буде више од ових првих. Тако да нема никаквих митинга у истом дану, нити у једном дану. Нека сви држе митинге кад год желе ако нема насиља, јер то никоме нећемо дозволити, већ само мирно и достојанствено нека изразе слободно своје жеље као свакој демократској земљи", поручио је Стефановић.

Нагласио је да садашња власт за разлику од претходне људе на протестима не полива водом и сузавцем, нити их бије пендрецима и испаљује гумене метке.

Додаје да МУП обезбеди годишње више од 10.000 различитих манифестација, а заједно са спортским више од 100.000.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво