Михајловић: Грађани који протестују не желе Ђиласа, Јеремића и Обрадовића

Потпредседница Владе Зорана Михајловић каже да су грађани који протестују јасно показали да не подржавају Драгана Ђиласа, Вука Јеремића и Бошка Обрадовића.

"Колико им организатори протеста заправо верују и колико их подржавају најбоље показују тиме што им не дају ни да се обрате окупљенима, а камоли да им дозволе да их предводе", написала је Михајловићева у тексту под насловом "Кад истина заболи", који је објавила на свом Фејсбук налогу.

Она не спори да грађани који протестују нису задовољни политиком Владе Србије, али је истакла и да се не може побећи од чињенице да управо ти грађани не желе Јеремића, Обрадовића и Ђиласа.

Према њеним речима, грађани виде да Јеремић, Обрадовић и Ђилас немају ниједну идеју, ниједан конкретан предлог или смислен програм шта треба променити да би, како каже, свима у Србији било боље, а не само тој опозиционој тројци.

"Причу како смо ми најгори, а како су они најбољи, да су Они свеци на које су сви чекали, нико више неће да купи. Јер ти исти грађани су живели и у земљи коју су Они водили и знају како је било. Та прича је проваљена, што би клинци рекли'', навела је потпредседница Владе.

Нагласила је да су председник Александар Вучић и Влада Србије отворени да у било које време разговарају са грађанима који нису задовољни како би видели шта може и шта треба поправити.

Михајловићева каже и да Вучић и Влада све време поправљају "покварене ствари" које су оставили претходници.

"Од питања Косова, стабилности јавних финансија, раста БДП-а из године у годину, већег запошљавања, раста плата, сарадње и отворености са светом, затворених музеја, неизграђених ауто-путева и необновљених пруга, све до грађевинских дозвола по којима смо у њихово време били на 186. месту, а данас смо 11. на свету.

Кад се, наводи Михајловићева, погледају аргументи, јасно је зашто опозиција нема никакав план и да са Јеремићем, Обрадовићем и Ђиласом нема о чему да се прича.

"Не зато што смо ми власт, а они опозиција, већ зато што једноставно немамо о чему да разговорамо. О чему да разговорате са људима без идеје, конкретних предлога и програма", пита се Михајловићева и додаје да када нема идеја, онда се гомилају претње.

"Тако ми Јеремић преко свог трбухозборца самозаљубљеног у рођени глас поручује да ме чека суђење, одузимање права гласа, вероватно и хапшење. Признајем, не бих се изненадила да овај самопрозвани експерт за дипломатију, познат по изјави да 'Путин не подноси председника Вучића', прошири своје претње на увођење преких судова, ломача и јавних гиљотина'', написала је Михајловићева.

Она је подвукла и да у Србији нико никоме неће одузети право гласа и да правду неће спроводити ни маса, ни Вук Јеремић, већ закон и судови.

"Никога неће уплаштити најавом нове инквизиције. Грађани неће дозволити да отварате сукобе међу самим грађанима. Грађанин Србије неће ударити на грађанина Србије, ма колико то свесно или несвесно призивали. Тај филм се неће приказивати у нашој земљи", закључује Михајловићева.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво