Михајловић: Грађани који протестују не желе Ђиласа, Јеремића и Обрадовића

Потпредседница Владе Зорана Михајловић каже да су грађани који протестују јасно показали да не подржавају Драгана Ђиласа, Вука Јеремића и Бошка Обрадовића.

"Колико им организатори протеста заправо верују и колико их подржавају најбоље показују тиме што им не дају ни да се обрате окупљенима, а камоли да им дозволе да их предводе", написала је Михајловићева у тексту под насловом "Кад истина заболи", који је објавила на свом Фејсбук налогу.

Она не спори да грађани који протестују нису задовољни политиком Владе Србије, али је истакла и да се не може побећи од чињенице да управо ти грађани не желе Јеремића, Обрадовића и Ђиласа.

Према њеним речима, грађани виде да Јеремић, Обрадовић и Ђилас немају ниједну идеју, ниједан конкретан предлог или смислен програм шта треба променити да би, како каже, свима у Србији било боље, а не само тој опозиционој тројци.

"Причу како смо ми најгори, а како су они најбољи, да су Они свеци на које су сви чекали, нико више неће да купи. Јер ти исти грађани су живели и у земљи коју су Они водили и знају како је било. Та прича је проваљена, што би клинци рекли'', навела је потпредседница Владе.

Нагласила је да су председник Александар Вучић и Влада Србије отворени да у било које време разговарају са грађанима који нису задовољни како би видели шта може и шта треба поправити.

Михајловићева каже и да Вучић и Влада све време поправљају "покварене ствари" које су оставили претходници.

"Од питања Косова, стабилности јавних финансија, раста БДП-а из године у годину, већег запошљавања, раста плата, сарадње и отворености са светом, затворених музеја, неизграђених ауто-путева и необновљених пруга, све до грађевинских дозвола по којима смо у њихово време били на 186. месту, а данас смо 11. на свету.

Кад се, наводи Михајловићева, погледају аргументи, јасно је зашто опозиција нема никакав план и да са Јеремићем, Обрадовићем и Ђиласом нема о чему да се прича.

"Не зато што смо ми власт, а они опозиција, већ зато што једноставно немамо о чему да разговорамо. О чему да разговорате са људима без идеје, конкретних предлога и програма", пита се Михајловићева и додаје да када нема идеја, онда се гомилају претње.

"Тако ми Јеремић преко свог трбухозборца самозаљубљеног у рођени глас поручује да ме чека суђење, одузимање права гласа, вероватно и хапшење. Признајем, не бих се изненадила да овај самопрозвани експерт за дипломатију, познат по изјави да 'Путин не подноси председника Вучића', прошири своје претње на увођење преких судова, ломача и јавних гиљотина'', написала је Михајловићева.

Она је подвукла и да у Србији нико никоме неће одузети право гласа и да правду неће спроводити ни маса, ни Вук Јеремић, већ закон и судови.

"Никога неће уплаштити најавом нове инквизиције. Грађани неће дозволити да отварате сукобе међу самим грађанима. Грађанин Србије неће ударити на грађанина Србије, ма колико то свесно или несвесно призивали. Тај филм се неће приказивати у нашој земљи", закључује Михајловићева.

број коментара 4 пошаљи коментар
(субота, 12. јан 2019, 12:27)
anonymous [нерегистровани]

Tacno

Ali necemo ni vas.U to budite sigurni.

(субота, 12. јан 2019, 01:21)
anonymous [нерегистровани]

A Boga mi, izgleda ni

tebe, ni Vucica i jos ponekoga.

(субота, 12. јан 2019, 01:12)
Andrej [нерегистровани]

zasto...

onda protestuju, sta traze, zasto se okupljaju, zna li neko sta ljudi koji protestuju traze ili nemaju sta da rade pa se tako druze, meni u nista nije jasno...

(субота, 12. јан 2019, 01:11)
anonymous [нерегистровани]

Gradjani protestvuju zbog nepravde i loseg stanja

Gradjani koji protestvuju nece da ih predvodi niti da im se obraca opozicija, oni protestvuju protiv rezima na vlasti samo u svoje ime. Ministraka je lepo primetila da je narod nezadovoljan politicarima na vlasti i njihovim ponasanjem i potezima. i da ne zele da njihovu muku iko koristi.