Организатори протеста упутили отворено писмо Вучићу

Организатори протеста "Један од пет милиона" упутили су отворено писмо председнику Александру Вучићу у којем од њега траже да престане да се понаша као "власник ове земље" и да грађанима Србије представи план за Косово и Метохију.

"Александре Вучићу, грађани Србије захтевају да буду упознати са планом за Косово и Метохију. Ако план немаш, изађи пред јавност и то саопшти", пише у писму организатора протеста, који је најављен и за сутра у 18 сати.

"Ми смо адреса. Не Брисел. Не Вашингтон. Не Москва. Не Приштина. Са нама причај о томе", наводе у писму.

Додају да је прошло седам година од када је Вучић на власти. 

"Осам година је прошло, откако си обећао да ћеш, кад дођеш на власт, поништити све што је било ко у вези са Косовом договарао", додаје се у обраћању Вучићу и истиче да је седам година прошло откако је на власти, а шест откако је "договорио и наметнуо Бриселски споразум".

Организатори протеста оцењују да је политиком Вучића држава Србија повучена са Косова.

"Док славиш победе од 5:0, твоје фабрике лажи покушавају да нас убеде да је слика победника лик српског судије који се заклиње на уставу државе Косово. И цариника у косовској униформи. Када си повукао српске институције са севера Косова, инсталирао си своје криминалце да господаре ничијом територијом", наводи се у писму Вучићу.

У писму указују да њих Вучић назива политичарима и заштитницима Срба и то оне, од којих поштени Срби беже и стиде се.

"Зашто нам царине од 100 одсто уводи Влада у којој седе три твоја министра? Зашто су они и даље министри? Чиме се играш Александре Вучићу? Рекао си да твој план за Косово знају и у Москви, и у Вашингтону, и у Бриселу. Али да Срби нису спремни да га чују", пишу организатори протеста.

Они поручују Вучићу да Косово није његово.

"Није непокретност у твом личном власништву. Иако си непокретности стицао док је за Косово ратовано. Оно је наше. Ствар је свих нас", наглашава се у писму.

"Где је план, Александре Вучићу? С ким преговараш? Зашто се ставови наше земље заузимају на приватним ручковима са Хашимом Тачијем у Њујорку, а не у Скупштини Србије? Како то да Хашим Тачи у Скупштини Косова дебатује о преговорима и плановима, а ти бежиш од разговора са својим народом?", питају организатори "Један од пет милиона".

Подсећају на Вучићеве речи да је српска страна испунила све услове договорене у Бриселу, а албанска страна ниједан и питају: "Ко још тако преговара и ко у преговорима даје све, а не добија ништа?".

Подсећају Вучића и да је дао заклетву над Мирослављевим јеванђељем у Скупштини Србије да ће штитити Устав и Косово као део Србије.

"А сада прича о разграничењу! Да ли свака твоја заклетва има тежину оне дате Војиславу Шешељу и Српској радикалној странци у цркви Светог Марка", стоји на крају отвореног писма Вучићу.

број коментара 3 пошаљи коментар
(субота, 12. јан 2019, 06:10)
Jovo [нерегистровани]

Krece

Da li je doslo vreme da se vlast u Beogradu zamisli?
Nije samo Beograd, evo desava se narod i u Nisu, krece polako.
Veoma me raduje, desice se narod u mnogim mestima u Srbiji, a onda: Sta mislis Vucicu?
Ovo je samo trebalo da krene mnogo ranije, probudi se Srbijo.

(субота, 12. јан 2019, 01:20)
anonymous [нерегистровани]

Hvala vam do neba 1 od 5 miliona,

izleciste nam duse. Konacno, konacno da se istina kaze javno. Kada netko prisvoji tudju imovinu, (kao na pr. najbolji prijatelj kuce, posudi, pa prisvoji tvrdeci da nista nije dobio, vasih 10'000 Eur) onda se to kod nas zove kradja ili otimacina. Kosovo je ocito posalo privatna svojina, o tome se svi drugi dogovaraju, a srpski narod, koji je jedini i dusom i srcem (osim onih sto kukaju za Titom) vezan za nasu iskonsku zemlju, nema pravo glasa. Vraceni smo medju maloumne.
Stoga ne sajte i ne ostajte na jednoj tacki, idemo dalje. Odmah sedamo na autobus i sutra smo kod vas.
Da ste nam zivi, zdravi i miroljubivi.

(петак, 11. јан 2019, 23:44)
anonymous [нерегистровани]

Kako god

Kako god i sta god se o ovom pismu mislilo, u njemu, nazalost ima mnogo, mnogo istine!!!