Организатори протеста упутили отворено писмо Вучићу

Организатори протеста "Један од пет милиона" упутили су отворено писмо председнику Александру Вучићу у којем од њега траже да престане да се понаша као "власник ове земље" и да грађанима Србије представи план за Косово и Метохију.

"Александре Вучићу, грађани Србије захтевају да буду упознати са планом за Косово и Метохију. Ако план немаш, изађи пред јавност и то саопшти", пише у писму организатора протеста, који је најављен и за сутра у 18 сати.

"Ми смо адреса. Не Брисел. Не Вашингтон. Не Москва. Не Приштина. Са нама причај о томе", наводе у писму.

Додају да је прошло седам година од када је Вучић на власти. 

"Осам година је прошло, откако си обећао да ћеш, кад дођеш на власт, поништити све што је било ко у вези са Косовом договарао", додаје се у обраћању Вучићу и истиче да је седам година прошло откако је на власти, а шест откако је "договорио и наметнуо Бриселски споразум".

Организатори протеста оцењују да је политиком Вучића држава Србија повучена са Косова.

"Док славиш победе од 5:0, твоје фабрике лажи покушавају да нас убеде да је слика победника лик српског судије који се заклиње на уставу државе Косово. И цариника у косовској униформи. Када си повукао српске институције са севера Косова, инсталирао си своје криминалце да господаре ничијом територијом", наводи се у писму Вучићу.

У писму указују да њих Вучић назива политичарима и заштитницима Срба и то оне, од којих поштени Срби беже и стиде се.

"Зашто нам царине од 100 одсто уводи Влада у којој седе три твоја министра? Зашто су они и даље министри? Чиме се играш Александре Вучићу? Рекао си да твој план за Косово знају и у Москви, и у Вашингтону, и у Бриселу. Али да Срби нису спремни да га чују", пишу организатори протеста.

Они поручују Вучићу да Косово није његово.

"Није непокретност у твом личном власништву. Иако си непокретности стицао док је за Косово ратовано. Оно је наше. Ствар је свих нас", наглашава се у писму.

"Где је план, Александре Вучићу? С ким преговараш? Зашто се ставови наше земље заузимају на приватним ручковима са Хашимом Тачијем у Њујорку, а не у Скупштини Србије? Како то да Хашим Тачи у Скупштини Косова дебатује о преговорима и плановима, а ти бежиш од разговора са својим народом?", питају организатори "Један од пет милиона".

Подсећају на Вучићеве речи да је српска страна испунила све услове договорене у Бриселу, а албанска страна ниједан и питају: "Ко још тако преговара и ко у преговорима даје све, а не добија ништа?".

Подсећају Вучића и да је дао заклетву над Мирослављевим јеванђељем у Скупштини Србије да ће штитити Устав и Косово као део Србије.

"А сада прича о разграничењу! Да ли свака твоја заклетва има тежину оне дате Војиславу Шешељу и Српској радикалној странци у цркви Светог Марка", стоји на крају отвореног писма Вучићу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво