Брнабићева са премијером РС

Премијерка Србије Ана Брнабић разговарала је са колегом из Републике Српске Радованом Вишковићем, који борави у првој званичној посети Београду и том приликом је истакнуто да су свеукупни односи Србије и Републике Српске одлични и да су обе стране опредељене за даље јачање сарадње на свим пољима.

Унапређење сарадње са Републиком Српском истовремено је и јачање сарадње са Босном и Херцеговином у интересу мира, стабилности и што бољег повезивања и напретка читавог региона, истакла је премијерка Ана Брнабић.

Што се тиче пројеката, две кључне области које су у овом тренутку најважније за Србију и Републику Српску су енергетика и инфраструктура, нагласила је премијерка, а наводи се у саопштењу. 

Брнабићева и Вишковић разговарали су о пројектима изградње хидроелектрана "Фоча" и "Паунци", који су планирани Меморандумом о сарадњи у области енергетике и који су значајни за електропривреде Србије и Српске. 

Премијери су разговарали о планираним инфраструктурним пројектима, пре свега о завршетку изградње граничног прелаза Љубовија–Братунац и о даљој динамици изградње аутопута у складу са регионалном агендом повезивања. 

Током састанка било је речи и о јачању економске и привредне сарадње, као и о могућностима организације пословног форума, са учешћем привредника из Србије и Републике Српске. 

У првој половини године планирана је заједничка седница две владе, 10. по реду, на којој ће се разговарати о заједничким пројектима. 

Брнабићева је рекла да ће Србија наставити да подржава пројекте у Републици Српској, чији је циљ унапређење квалитета живота свих грађана. 

Од 2014. године до данас Србија је издвојила близу 22 милиона евра за подршку и пројекте у Републици Српској.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво