"Очекујемо још добрих вести о војно-техничкој сарадњи из Русије"

Србија и Русија имају војно-технички споразум који се успешно спроводи у складу са оним што је договорено, наводи министар Александар Вулин.

Александар Вулин наводи да ће уколико буде потребно разговарати са Русијом о војној сарадњи.

"Знате, када војске разговарају и када државе разговарају имају начина да кажу шта је потребно једни другима и о томе ћемо разговарати када и ако буде било потребе", рекао је Вулин одговарајући на питање новинара шта очекује од посете председника Русије Владимира Путина Србији, када је у питању његов ресор.

Нагласио је да Србија и Русија имају споразум о војно-техничкој сарадњи који се, каже, изузетно успешно спроводи.

"Све што је договорено је и обезбеђено у роковима како је речено да ће бити. То сте могли да видите и на вежби 'Век победника' где смо после много година могли да видимо осам исправних 'мигова 29'", навео је Вулин.

Помоћник министра одбране Ненад Милорадовић, на питање новинара да ли можемо очекивати нешто ново од посете Путина, каже: наравно да очекујем.

"Ми смо већ купили доста савременог наоружања и подигли добар део капиталних борбених способности одговарајућим набавкама из система наоружања Руске Федерације", навео је Милорадовић.

Такође, подсетио је да смо добили и значајне донације, осам авиона "миг 29", и да је потписан уговор о донацијама 30 тенкова чије се испоруке, каже, очекују током ове године.

"Очекујемо још добрих вести из Руске Федерације", рекао је Милорадовић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво