Ко плаћа трошкове осумњичених пред судом за ОВК

Трошкове бивших припадника ОВК, који ће сведочити или ће бити оптужени у поступцима пред Специјалним судом у Хагу, биће плаћани из два извора, пишу приштински медији.

Трошкове осумњичених у поступцима који су већ започети сносиће Канцеларија специјалног тужиоца, а трошкове суђења против бившких припадника ОВК, против којих буду подигнуте оптужнице, сносиће Приштина, пише Коха онлајн.

У позивима, које је већ добило десетак бивших припадника ОВК, наведено је да ће тошкове осумњичених сносити Канцеларија.

У позивима, како наводи Коха, стоји да бивши припадници ОВК имају право на помоћ адвоката у судници, а у случају да не могу да је приуште, ту помоћ ће добити по службеној дужности.

Зери наводи да је косовска влада у буџету за 2017. издвојила фонд од 1,5 милиона евра за правну и финансијску помоћ "потенцијалним оптуженима" у Специјалном суду.

Адвокати одбране, међутим, кажу за тај медиј да одобрени фонд неће бити довољан и да ће бити неопходно издвојити још средстава.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво