Вулин одговорио Марији Пејчиновић Бурић

Ако тражите суочење са прошлошћу крените од себе, поручио је министар одбране Александар Вулин реагујући на изјаву хрватске шефице дипломатије Марије Пејчиновић Бурић.

"Госпођа Пејчиновић Бурић би да одреди ко може да седи у Влади Србије. За политику Хрватске увек су постојали подобни и неподобни Срби. Радујем се што ме госпођа сврстава у неподобне, то значи међу слободне Србе", рекао је Вулин одговарајући хрватској шефици дипломатије која сматра да његове изјаве не доприносе изградњи добрих односа Србије и Хрватске.

Он је навео да смета Марији Пејчиновић Бурић, али да није оспорила ни једну истину коју је изнео.

"Па да их поновим. Срби рођени у Хрватској нису могли бити агресори и нису започели грађански рат. Хрватска је протерала преко 200.000 Срба, својих држављана из градова у којима није било никаквог оружаног сукоба. Хрватска је у злочиначкој акцији Олуја, за коју нико није одговарао, убила преко 2.000 Срба и протерала преко 220.000 Срба, држављана Хрватске. Јасеновац није био радни логор веч зверско мучилиште Срба, Јевреја и Рома, место где су Усташе убиле 20.000 деце. Хрватска је једина земља у Европи у којој је фашистички поздрав 'за дом спремни' дозвољен", истакао је Вулин у саопштењу.

Бурић је синоћ изјавила да све док се Србија не суочи са својом улогом у ратовима деведесетих, не могу се очекивати знатнији помаци у међусобним односима Србије и Хрватске, а поводом изјава министара спољних послова и одбране Србије Ивице Дачића и Александра Вулина.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво