Ђурић: За нове победе Србије, сачувати Србе на КиМ

Нека ова година буде година нових победа Србије, поручио је данас функционер СНС Марко Ђурић из седишта странке где је обележен Бадњи дан.

"Борићемо се свом снагом да Србију подигнемо са колена и у економском и у политичком и у сваком другом смислу. На данашњи свети дан из седишта СНС желимо да поручимо да љубав мир и слога за празнике владају у сваком нашем дому", рекао је Ђурић.

Ђурић је говорећи о резултатима рекао да је незапосленост у Србији данас пала са 26 на 11 одсто.

"То је прави начин да као политичка организација уђемо и у нову годину, са једним заветом да ће сваки наш цлан који је именован да буде одоговоран за институције и судбину Србије дати свој максимум", рекао је Ђурић.

Додао је да ће и у 2019. дати све од себе да се сачува српски народ и интереси Срба на КиМ.

"Када сам рекао да ће бити тешка година, прва мисао ми је она о положају и судбини народа на КиМ који је и данас суочен са великим притисцима и изазовима". Српски народ и ову годину чека са неизвесношћу, рекао је Ђурић.

С друге стране, српски народ на КиМ и у свугде другде дочекује Бадњи дан свестан да иза њих данас стоји Србија која је неупоредиво снажнија него раније, јер је представља човек и политика која, како каже, стоји из ањихове безбедности.

"На Бадњи дан се окрећемо љубављу и солидарношћу, то је дан када треба да позовемо на мир и да пожелимо све најбоље свима укључујући и наше политичке противнике", рекао је Ђурић.

Свим грађанима пожелео је успешну и просперитетну годину у којој ће, наглашава, бити труда и напретка, али не и компромиса са онима који желе да врате Србију у прошлост.

Ђурић је у седиште СНС унео бадњак и са бројним гостима присуствовао служби поводом Бадњег дана.

Вучић захвалио члановима СНС

Обележавању Бадњег дана у седишту СНС присуствовао је и председник Александар Вучић који је члановима и функционерима странке захвалио на борби коју воде за бољи живот грађана.

"Ја верујем у добру годину, економски свакако добру, а политички ће бити тешка, пре свега због ситуације на КиМ. Може да се деси да на неким изборима изгубимо, а можда то и не буде случај, видећемо", рекао је Вучић.

Како је рекао, избори су увек лаки за оне који их губе, а тешки за оне који морају да побеђују и да доносе озбиљне и одговорне одлуке.

"Ја не волим та лака решења. Наше је да урадимо најбоље што можемо за нашу земљу, да се Србија развија убрзано, да покушамо да будемо у првих пет или шест земаља Европе по стопи раста, да даље спуштамо ниво јавног дуга, да смањујемо сирмаштво, да повећавамо плате и пензије да радимо напорно, а ја вас молим да се борите више и снажније", поручио је председник странке.

Захвалио је свима на труду и раду уз поруку да ће данас и сутра обићи више општинских и градских одбора СНС широм земље како би, каже, разговарао са људима и честитао им празнике.

"Спремите се у сваком случају за тешку борбу, а за нас је свака победничка борба увек била тешка. Ја овим другима препуштам да им буде лако, њима је са нама увек било лако и једноставно, али на крају је резултат био друагчији", рекао је Вучић.

Вучић је са Ђурићем прокоментарисао да се у јавности помиње да је "видно нарушеног здравља" и приметио: "Како бисмо их тек побеђивали да нисам".

Међу гостима су били министри у Влади Србије, народни посланици, градски функционери, али и бројне личности из јавног живота.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи