Пословање с губитком због приштинских такси, тражи се начин за помоћ пекарима

Штета од увођења таксе на робу из централне Србије, које је 21. новембра увела приштинска влада, износи 46,1 милион евра. Штету трпе и привредници на Косову и Метохији. Једна од пекара у Зубином Потоку, која покрива 90 одсто тржишта севера покрајине и српске енклаве, два месеца послује с губитком.

Пекара "Колашин" дневно потрошачима испоручује око 10.000 векни хлеба. Снабдевање тржишта је уредно, премда пекарска индустрија послује са губитком јер брашно добавља од албанских млинара по цени од 43 динара за килограм, уместо по 27 динара колико кошта у централној Србији.

"Око седам динара по свакој векни хлеба правимо губитак. Ових дана смо имали неке активности са трговцима и постигнут је договор, и користим прилику да се свима њима захвалим што су своје марже спустили на најминималније, тако да помогну пекаре", рекао је Властимир Милентијевић, власник пекаре "Колашин".

Зубин Поток су посетили представници Уније пекара Србије и народна посланица Марија Обрадовић, како би разговарали о потешкоћама око увоза и пласмана робе.

Поклонили су 15 златника за велику чесницу која ће се на Божић ломити у Косовској Митровици.

"Ми смо данас донели неке златнике, желећи да они буду у тој божићној чесници која ће бити умешана и подељена, пре свега деци и грађанима који су на територији Космета, управо на Божић", рекла је Марија Обрадовић.

Хидроелектрана "Газиводе" остварила је рекордну годишњу производњу и потрошачима широм Косова и Метохије испоручено је 119,5 мегават-сати електричне енергије, што је 20 одсто више од планираног.

Компанија НИС данас је поделила божићне пакетиће малишанима на дечјем одељењу КБЦ у Косовској Митровици.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво