Игор Симић: Наставља се притисак на Србе на КиМ

Реагујући на изјаву Рамуша Харадинаја да граница Косова према Албанији више не постоји, потпредседник Српске листе Игор Симић каже да Приштина наставља притисак на Србе.

"Како је почело, тако и завршава у овој години. Серија различитих притисака и активности које су усмерени на отежавање живота Србима на Косову уз апсолутно ћутање међународне заједнице", рекао је Игор Симић гостујући у Дневнику РТС-а.

Указује да су Српска листа и председник Александар Вучић упозоравали, али и очекивали да ће Приштина и Тирана на крају године спровести такве активности, да ће уклонити границу према  Албанији.

"То је оно што смо апсолутно очекивали и против чега смо били. Међутим, они који су требали да подигну глас највише по том питању јесу они који су гарант Резолуције 1244, а то су пре свега Брисел и Вашингтон", рекао је Симић.

Према његовим речима, оно што је чињеница јесте да албански представници у Приштини ништа не раде на своју руку већ уз благонаклон, став и подршку међународних представника. 

"Не постоји ништа што се произведе у централниј Србији без обзира под којим брендом да може да се достави Србима на Косову и Метохији, било да су храна, лекови, санитетски материјал, али и потребни матријали за оно мало привреде коју смо упели да подигнемо на КиМ", навео је потпредседник Српске листе...

Понавља да Приштине покушава да Србима онемогући живот на КиМ, с намером да сами напусте тај простор у околностима када ту своју државу не могу да заокруже на међународном плану.

"Морам да их обавестим да је то немогуће, нити прихватљиво за овај народ", закључио је Симић.

Косовски премијер Рамуш Харадинај објавио је јуче на Фејсбуку да граница Косова према Албанији не постоји. 

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво