Приштински тим за дијалог у Бриселу 8. јануара

Шпенд Ахмети, један од вођа приштинског тима за дијалог са Београдом, рекао је да ће тим 8. јануара отпутовати у Брисел, где ће са тамошњим званичницима разговарати о напретку тог процеса.

Шпенд Ахмети је новинарима након састанка тима са представницима привремених приштинских институција, Хашимом Тачије и Рамушем Харадинајом, а на позив Кадри Весељија, рекао да ће са званичницима Брисела разговарати о напретку процеса дијалога са Београдом.

"ДСК и Самоопредељење, две странке опозиције, имају два резервисана места у државној делегацији, и ми ћемо им увек слати позиве да учествујемо на састанцима", рекао је Ахмети.

Представници две опозиционе странке бојкотовали су данашњи састанак, а Ахмети каже да не зна да ли они имају другачије ставове.

"Добро је да будемо јединствени да би тај процес био настављен", рекао је Ахмети, пренела је Коха онлајн.

"И премијер и председник су рекли да смо ми државна делегација", указао ја Ахмети и подсетио да је парламент изгласао Резолуцију којом се дефинише мандат ове делегације.

Додаје да ће тим радити по уставу и ако буде речи о размени територија.

Харадинај је кратко рекао да подржава све што је рекао Ахмети, али је посебно истакао да је против размене територија.

Весељи: Идемо у дијалог да би нас Србија признала

Председник косовског парламента Кадри Весељи рекао је да је одлука о наставку дијалога са Београдом јасна јер Приштина жели да, како је рекао, "Србија препозна Косово као државу и чланство у УН".

"Одлука је врло јасна зашто идемо на наставак дијалога, то је процес слободе, суверенитета, то је процес у којем Србија треба да нас препозна као државу и добијање статуса члана УН", рекао је Весељи, пренео је Зери.

Весељи је рекао да ће рад тима бити транспарентан.

"Чврсто верујем да смо на правом путу и сви би требало да будемо заједно за Косово у овом процесу", рекао је Весељи.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи