Посланик Бундестага: Наставити дијалог, не пооштравати кризу

После састанка са потпредседником Скупштине Србије Верољубом Арсићем, посланик немачког Бундестага Кристијан Хазе рекао је да треба наставити дијалог у региону и да Немачкој није у интересу пооштравање криза, нарочито не у овом делу Европе.

"Разговарали смо и о томе колико је за Немачку и Европу уопште битно да се настави дијалог у овом региону, јер нама свакако није у интересу да дође до избијања нових или пооштравања криза у Европи, поготово не у овом региону, тако да мислим да ћемо сви заједно радити управо на томе пре свега дипломатским путем", рекао је Хазе новинарима у српском парламенту.

Он је приметио да посета Београду долази пред Божић, а то је, како каже, време када се шаљу поруке мира.

"Мислим да та порука мира и дан данас јесте пођеднако актуелна као што је била и пре две хиљаде година. Мислим да нам је свима нама у заједничком интересу, и српског народа и Немачке, да заједно одржимо мир у региону и свету. Ми ћемо свакако настојати да интензивирамо те дипломатске односе са другим државама руководећи се том идејом", рекао је Хазе.

Арсић је рекао да Народна скупштина интензивно у претходних неколико месеци сарађује са немачким парламентом и да је данас са њиховим представницима имао занимљиве разговоре.

Он је захвалио Немачкој на константној подршци по питању приступања Србије Европској унији.

"Отворили смо неке теме по питању безбедности и миграција, али и проблема везаних за нашу јужну покрајину Косово и Метохију и ту могу са задовољством да кажем да имамо један заједнички став, а то је да преговори између Србије и приштинске администрације треба наставити и ја сам на томе захвалан Немачкој", рекао је Арсић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво