Србија ће тражити поштовање Резолуције 1244

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да ће Србија на ванредној седници Савета безбедности УН тражити да се поштује Резолуција 1244, која предвиђа демилитаризацију свих војних формација косовских Албанаца, као и да очекује да ће у Њујорку бити саслушани сви аргументи Србије које ће изнети председник Александар Вучић.

Дачић је нагласио да је веома важно да се види какав став чланице Савета имају због кршења Резолуције 1244, као и да се осуди потез Приштине, која је формирала војску Косова.

"Мислим да ће се то и десити на данашњој седници СБ, али имајући у виду политичке ставове појединих чланица савета, тешко је очекивати да ће бити донета одлука о укидању војске Косова", рекао је Дачић новинарима у седишту СПС-а.

Упитан да ли ће Србија званично захтевати од УН да наложи да се расформира војска Косова, Дачић је нагласио да Србија тражи да се поштује Резолуција 1244 у којој, каже, јасно пише да се ОВК демилитаризује и да је Кфор једина оружана формација на КиМ.

"Јел' донета нека нова резолуција, није, јел' може да се донесе, не може, јел' може Резолуција 1244 да се укине, не може. Да ли УН поштују свој документ? То је наш став", рекао је министар.

Дачић је изразио сумњу да ће бити донета одлука о укидању војске Косова јер је, каже, одавно познато да неке велике силе не поштују довољно политику мултилатерализма, већ више нагињу унилатерализму.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво