Потврђена победа напредњака у Лучанима, Кули, Кладову и Дољевцу

Грађани општина Лучани, Кула, Кладово и Дољевац гласали су јуче на изборима за локалне органе власти. Већину гласова у све четири општине осовојила је Српска напредна странка.

На гласање у Лучанима изашло је више од 70 одсто уписаних у бирачки списак, а 68 одсто свој глас дало је Српској напредној странци која је од 35 освојила 27 одборничких мандата.

"Моји суграђани, мештани целе општине Лучани су препознали ко је екипа која је добитна, ко ради, ко их поштује и ко испуњава обећања. Зато су и изашли и гласали,за најбоље, гласали за прву листу", Весна Стамболић, носилац листе "Александар Вучић, зато што волимо Лучане и Драгачево".

Апсолутну већину СНС је остварила и у Кули где су од осам изборних листа четири прешле цензус.

Другопласиран је СПС са пет одборничких места. Група грађана Критична маса ће у локалном парламенту учествовати са четири, а Покрет обнове Краљевине Србије са два одборника.

"Ми смо веома задовољни оствареним резултатима, пре свега јер смо покрет који је пре годину и по дана регистован у Кули, први пут излазак на самосталне изборе, самим тим за нас је прелазак цензуса и два одборника добар резултат", наглашава носилац листе Покрет обнове Краљевине Србије Марко Кошутић.

СНС је у Кладову освојио 18 одборничких мандата. Листа СПС-Јединствена Србија освојила је девет, а ПУПС један мандат.

Члан Председништва СПС-а Радован Арежина оцењује да су социјалисти у Кладову постигли најбољи резултат од 5. октобра наовамо.

"То је скоро 31 посто, 30,9 што нас чини веома поносним. Коалиција Социјалистичка партија Србије-Јединствена Србија је дала свој допринос, легитимитет", истиче Арежина.

На изборе у Дољевцу изашло је око 70 одсто грађана. Од 37 мандата за будући сазив локалне скупштине СНС је освојила 33. По два мандата освојиле су листе СПС-а и Јединствене Србије.

"Кад саберемо све гласове могу да кажем да смо задовољни, имајући у виду да су грађани Србије пратили све оно што радимо и Ивица Дачић и ја, и да резултат који смо добили даје нам сатисфакцију и ветар у леђа да радимо још више за грађане Србије", поручио је лидер Јединствене Србије Драган Марковић Палма.

Право гласа на локалним изборима у четири општине имало је скоро 90.000 грађана.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи