ДС: Осуђујемо насиље према другом и другачијем

Демократска странка ће увек стати у заштиту и снажно осудити свако насиље према другом и другачијем, поручују у овој странци, поводом "испада" према припадницима ЛГБТ популације који се догодио за време протеста дела опозиције у суботу.

ДС, како наводе, овим путем исказује подршку активистима и активисткињама Прајд инфо центра, ценећи њихов активизам и спремност и укљученост у борбу против насиља.

"У тој борби смо савезници и увек ће имати нашу подршку", каже се у саопштењу.

Како наводе, Србија је довољно велика да у њој своје место за живот и лични развој могу да нађу сви, "без обзира на њихову националну или етничку припадност, сексуално опредељење, веру, расу, језик, инвалидитет, политичко убеђење".

Током грађанског протеста који је одржан у суботу, подсећа ДС, неодговорни појединци су, по речима волонтера Прајд инфо цента, "гађали грудвама Прајд инфо центар, пљували га и лепили стикере 'Против неморалног'", а виђене су и пароле које својим садржајем дубоко вређају права грађана и грађанки, закључује се у саопштењу ДС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи