Стефановић: Насиље не доноси ништа добро

Министар Небојша Стефановић говорио је на конференцији за новинаре о инцидентима који су се догодили у изборном дану у општини Лучани. Насиље, бахатост, могу само да осудим, сви у полицијској станици у Лучанима били су изложени линчу једне групе људи која је упала у станицу, рекао је Стефановић.

Министар је рекао да је око 19 сати током саслушања Л. Ђ. због напада на новинара у полицијску станицу ушао Бошко Обрадовић са групом људи и на врло дрзак начин упутио претње.

"Улазе у ходник, покушавају да виком успоставе свој систем. Ушла је група људи која се на дивљи начин понашала", навео је Стефановић и додао да ниједна особа није задржана у полицији и да су сви после изјаве пуштени.

Министар је рекао да је секретар МУП-а Дијана Хркаловић боравила у Лучанима по његовом налогу. "Све време била је у полицијској станици. Дошло је до вербалог напада на Хркаловићеву", навео је Стефановић.

"Поново показују насиље над женама, над новинарима и по први пут насиље над полицијским службеницима", истакао је Стефановић и указао да је његов посао да буде уз полицијске службенике.

Потпредседник Владе је осудио насиље и бахатост. 

Захвалио је припадницима МУП-а који су поступали у Лучанима на одговоран начин и у складу са законом. 

Министар Стефановић је рекао да је после инцидента у полицијској станици у Лучанима о оставци разговарао са председником Србије Александром Вучићем, јер је он лидер СНС-а, странке која је добила највећу подршку на изборима и захваљујући чијој вољи је формирана влада у којој је министар.

"Нисам један од оних који каже да је много велики и моћан, да не питам никог ништа, све да сам радим, зато што је, ваљда, мени народ дао подршку и изабрао на ово место да бих радио све. Не, ја желим да разговарам са човеком за којег знам да има највећу подршку. Можда нисам искористио најсрећнију формулацију", рекао је Стефановић.

Навео је да полиција увек има избор у законским оквирима да реагује оштро или да то не чини.

"Полиција је, на моју срећу, изабрала да реагује благо, и то не само јуче, него и раније", рекао је Стефановић.

Додао је да су за време његовог мандата разни демонстранти шетали, затварали путеве, "радили шта год хоће", али да полиција није реаговала.

"Подсетићу вас, у претходна времена, не тако давно, видели смо и водене топове и гумене метке и сузавац... Не знам да ли сте видели последњих пет година како изгледа водени топ, о сузавцу да не причам. А многи су се нагутали сузавца, али не у последњих пет година", казао је Стефановић.

Министар унутрашњих послова изјавио је поводом фотографија на којима се види да су у Лучанима била возила без регистарских таблица да ће дати налог да се све испита и додао да је у вези с тим МУП добио само једну пријаву. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи