Командант Кфора: Одлука о формирању војске у погрешно време

Новоименовани командант мисије Кфор италијански генерал Лоренцо Д'Адарио рекао је за Побједу да је одлука о трансформацији косовских снага безбедности у војску донета у погрешно време и додао да је Кфор спреман да интервенише на Косову ако стабилност буде угрожена.

Како је истакао, Северноатлантски савет ће сада морати да преиспита ниво ангажовања НАТО-а са косовским снагама безбедности.

"Оно што је извесно, НАТО преко мисије Кфор остаје посвећен осигурању безбедног окружења на Косову, али и стабилности Западног Балкана", рекао је командант Кфора, пренео је сајт ЦДМ.

Д'Адарио је нагласио да се Кфор не бави политиком, али је навео да жели да понови став генералног секретара НАТО-а, који је казао да је "транзиција косовских безбедносних снага у принципу ствар о којој треба да одлучи Косово, али јасно смо казали да ова одлука долази у погрешно време".

"Присуство Кфора на Косову у складу је са Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН. Што значи да ћемо наставити да обезбеђујемо сигурност и безбедност свих људи на Косову и бићемо спремни да интервенишемо кад год буде доведена у питање стабилност овог подручја", закључио је Д'Адарио.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво