Вучић: СНС однео убедљиву победу у четири општине

У свим општинама у којима се гласало, у Кули, Лучанима, Кладову и Дољевцу, СНС однео је убедљиву победу, рекао је лидер те странке Александар Вучић на конференцији за новинаре и нагласио да је СНС добио данас више него на председничким изборима.

Вучић је рекао да је Српска напредна странка у Кули добила 59,68 одсто гласова или 20 мандата. Према његовим речима, другопласирани у тој општини је СПС који је добио 11,1 одсто, или пет мандата, Група грађана "Критична маса" 8,9 одсто и ПОКС 6,67.

"У Дољевцу је изашло 75 одсто грађана. СНС је добио 83,4 одсто гласова", навео је Вучић и додао да су цензус прешле Јединствена Србија са нешто више од шест одсто, и СПС са 5,52 одсто.

"Људи неће немире и нереде, хоће рад, озбиљност и одговорност", рекао је Вучић и додао да грађани виде и да је земља угрожена због Косова и Метохије. 

Лидер СНС-а је прочитао резултате и за Кладово. СНС, како је рекао у тој општини освојио је 59 посто гласова, док су цензус прешле СПС и ПУПС.

Како је рекао, листа СНС-а у Лучанима  освојила је 66,25 одсто гласова, а Савез за Србију 9,57 одсто, или у мандатима - СНС 27 мандата, а СЗС - четири. Према подацима СНС-а, цензус су  прешле у тој општини и Група грађана "Један тим" са 7,24 одсто и СПС са 6,37 одсто и имаће по два мандата.

На питање новинара да ли ће бити парламентарних избора, Вучић је рекао да има важнијих тема од избора.

"Спремам се за Њујорк и целу ноћ морам да радим на томе. Има много важнијих питања у овом тренутку", рекао је Вучић. Навео је да су чланови СНС за изборе, али да неће "ићи против шефа отворено" и да ће сачекати још неки месец, па ће поново размотрити то питање.

"Па ћемо да проверимо. Сви мисле тако (о изборима), али ће још да ме послушају, сигурно и због тога што Србију воле више и од странке, коју сви неизмерно волимо", рекао је Вучић.

Упитан о истоветном предлогу коалиционог партнера, председника Покрета социјалиста Александра Вулина, о расписивању ванредних избора, Вучић је указао колико је велика разлика у подршци између СНС и СЗС.

"Ја кад слушам те бапске приче како некоме пада рејтинг, јер они шетају по улицама, то су бапске приче... Они и њихови медији су агресивно покушали, али људи неће насиље над женама, хоће боље услове, веће плате, људе који се боре за Србију

Подсетио је да је СНС на историјском максимуму. Додао је и да о резултатима не воли да прича, да се не радује претерано, јер зна колика је одговорност на нашим леђима.

Како је истакао, чини му се да је и људима све јасно, а Србија је, каже, много важнија од политичких странака, и од СНС.

"Имамо важну и велику борбу за Србију и око КиМ, да пробамо да заштитимо наш народ и наше интересе, али не заборавите да нас чека много тога и око улагања у вештачку интелигенцију, напредне технологије, јер је то будућност и тако желимо да видимо Србију - која се развија и иде напред", рекао је Вучић.

Указао је да локални избори нису мерило у потпуности, јер на парламентарним изборима неко увек добије мало више, а неко мало мање.

Примера ради, навео је да СРС и СПС увек на централном нивоу добију нешто више, него на локалу. Додао је да СНС у неким срединама има лошије људе, који снижавају рејтниг странке и да ће на томе морати да раде.

Вучић је рекао да би опозиција због одговорности према држави требало да схвате да није време за протестне шетње, мада, истиче, њему одговара да то не схвате.

"СНС редовно ради истраживања јавног мњења и знам да њихова крива иде низбрдо, и да данас имају више него дупло мање него пре неколико месеци", рекао је Вучић на прес конференцији у седишту СНС.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво